fbpx

Warmtepomp lucht-lucht high wall

Wensen van de klant?

Nathalie Dom en Bram Moris realiseerden een totaalverbouwing in Itegem. Het was de wens van Bram om in hun gerenoveerde woning een aircosysteem te voorzien, zowel op de benedenverdieping als in de slaapkamers boven. Als kind sliep hij zelf onder de pannen. De snikhete zomers in bed met een koele handdoek om het toch wat frisser te krijgen, wilde hij zijn kinderen en zichzelf besparen.

Nathalie en Bram droomden van een woning met op elk moment de perfecte temperatuur van 21°C, ook op warme zomerdagen. De benedenverdieping had dan weer nood aan koeling door de grote ramen ter hoogte van de keuken. Vooraleer met Maes in zee te gaan, nodigden Bram en Nathalie Maes uit om een technisch voorstel uit te werken. Dit voorstel voldeed meteen aan hun eisen en paste ook binnen het budget.

Technische eisen?

Bram en Nathalie kozen voor zichtbare high wall binnenunits. Omdat deze binnenunits zichtbaar bleven, werd veel belang gehecht aan het ontwerp en de strakke uitstraling van deze toestellen. Op die manier storen de binnenunits totaal niet in het interieur.

Ons technisch voorstel?

Maes adviseerde lucht – lucht warmtepompen voor dit aircosysteem waarbij één krachtige buitenunit werd gebruikt voor de koeling op de benedenverdieping. De andere buitenunit werd gekoppeld met de binnenunits voor de koeling in de slaapkamers.

Locatie? Itegem

Installatie? Lucht/lucht warmtepomp merk: Samsung

Type: High-wall – AR 5000 reeks

“We wonen nu een jaar in ons nieuwe woning. Met de intrede van de zomer hebben we al volop van onze airco kunnen genieten. Alles functioneert perfect. De plaatsing verliep bijzonder stipt en correct. Na de plaatsing hadden we enkele kleine opmerkingen. De dag later waren de mensen van Maes al ter plaatse om ook deze kleine dingen nog op te lossen. We hebben bovendien een uiterst onderhoudsvriendelijk systeem. De eerste drie jaar vraagt onze nieuwe airco geen enkele vorm van onderhoud.”

Nathalie Dom en Bram Moris