fbpx

Warmtepomp lucht-lucht 1-weg inbouwcassette

Wensen van de klant?

Italiaans restaurant La Vitta e Bella is gehuisvest in het vroegere treinstation van Boechout. Dankzij het grote succes besloot het restaurant om uit te breiden met een gloednieuwe veranda. Uiteraard moest hiervoor de nodige klimatisatie worden voorzien. Uitbater Franco Mandaglio wilde voor zijn klanten het perfecte klimaat in de nieuwe veranda. De nieuwe installatie moest dus zowel kunnen koelen als verwarmen.

 

Technische eisen?

De nieuwe klimatisatie moest worden gekoppeld aan het bestaande systeem van het restaurant. Ook dit werd eerder al door Maes geïnstalleerd. De uitbater wenste terecht slechts één systeem, aangestuurd door de bestaande muurthermostaat, om de temperatuur in zijn volledige restaurant te regelen.

Ons technisch voorstel?

Maes plaatste in de veranda een systeem met een lucht – lucht warmtepomp. Twee buitenunits voeden de vier ingebouwde plafondcassettes met koude en warme lucht.

Locatie? Italiaans restaurant La Vitta e Bella

Installatie? Lucht/lucht warmtepomp merk: Samsung

Type: 1-weg cassette

“Tijdens de uitbreidingswerken voor onze nieuwe veranda is het restaurant steeds open gebleven. Dit betekent dat Maes qua timing zich moest aanpassen aan onze sluitingsdagen. Ook werd de werfzone bijzonder goed afgeschermd naar onze gasten toe. Dat heeft Maes perfect aangepakt. Ook de timing werd gerespecteerd. Ze hebben ook heel proper gewerkt, wat uiteraard belangrijk is in een functionerend restaurant.”

Franco Mandaglio