fbpx

Je volledige huis koelen of alleen enkele specifieke kamers? Voor elke behoefte aan airco werken wij de gepaste oplossing uit. Een lucht – lucht warmtepomp is vandaag de meest energiezuinige airco op de markt. Deze moderne toestellen kunnen niet alleen koelen, op koude dagen nemen ze ook de verwarmingsfunctie op zich. Een warmtepomp brengt de ruimte niet alleen op de gewenste temperatuur, ze zorgt ook voor een optimale luchtvochtigheid. Zo geniet je op elk moment van een gezond binnenklimaat.

Vraag hier vrijblijvend een offerte voor een kwalitatief aircosysteem

Weet u nog niet welk type airco-systeem u nodig heeft? Geen probleem, we stellen vrijblijvend een airco-systeem voor dat volledig is afgestemd op uw huidige situatie en woning.

 

✔️Op maat van uw situatie

✔️Volledig vrijblijvend

✔️24/24 naservice

✔️Meer dan 15 jaar ervaring

✔️Showroom in Herentals

Contact Us

Welke airco-systemen kan Maes voor u installeren?

Een warmtepomp gebruiken als airco

Het klinkt misschien wat vreemd, maar een lucht – lucht warmtepomp is ook de ideale oplossing om je woning te koelen. Het toestel draait zijn werking gewoon om: de warmte wordt uit de binnenlucht gehaald en naar buiten afgevoerd.

Net als bij verwarmingsfunctie verbruikt een lucht – lucht warmtepomp bijzonder weinig energie. De elektriciteit die het toestel nodig heeft, is minimaal in vergelijking met het koelvermogen. Dit maakt van een lucht – lucht warmtepomp een zeer rendementsvolle en energievriendelijke airco.

Eén buitenunit – discreet weggewerkt op een plat dak, tegen de muur of op de grond – kan verschillende binnentoestellen aansturen.

Eenvoudige airco-installatie of uitgebreid systeem?

Kamp je in de zomer met warmteproblemen in één of enkele ruimtes, bijvoorbeeld de slaapkamers op de zolderverdieping? Of wil je je gehele woning of een volledige verdieping koelen? Met één of meerdere lucht – lucht warmtepompen werken wij de gepaste configuratie uit.

  • Eén ruimte koelen? Zo is het perfect mogelijk om één buitenunit rechtstreeks met één binnenunit te verbinden. Dit is het meest eenvoudige systeem om één kamer te koelen. De installatie is bijzonder eenvoudig en kunnen we zeer snel in elke nieuwe of bestaande woning uitvoeren.
  • Meerdere ruimtes koelen? Wanneer je meerdere ruimtes wilt koelen, kan je de verschillende binnenunits in elke kamer aansluiten met één buitenunit. Eén buitenunit kan meerdere binnenunits aansturen. Elke binnenunit moet via leidingen aangesloten worden op de buitenunit.

Verschillende binnentoestellen

Om de binnenunits discreet en stijlvol te integreren in de ruimte, hebben we verschillende toesteltypes:

  • Wandtoestel

Deze op de muur te monteren wandtoestellen passen perfect in elk interieur. De toestellen gebruiken we zowel voor renovatieprojecten als goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen.

  • Vloermodel

Het vloermodel hangt lager bij de grond en valt nauwelijks op in de ruimte. Ze werken uitermate stil.

  • Kanaalmodel

Deze binnenunits worden discreet weggewerkt in het plafond of een ingemaakte kast. Deze units vallen totaal niet op. Je ziet alleen aanzuig- en uitblaasroosters. Er gaat bovendien geen vloer- of wandruimte verloren.

  • Inbouwcassette

Deze binnenunits passen perfect in de standaard plafondpanelen. De lucht wordt via de vier zijdes 360° ingeblazen, waardoor je in de kamer een comfortabele luchtverdeling
bekomt.

  • Plafondonderbouw

Dé binnenunit voor hoge plafonds en grotere kamers. Eenvoudig en onopvallend te monteren in hoekjes en smalle ruimtes.

Extra mogelijkheden in combinatie met vloerverwarming

Moderne lucht – lucht warmtepompen kunnen zowel koelen als verwarmen. De verwarming gebeurt bijzonder snel en flexibel door het rechtstreeks inblazen van opgewarmde lucht in de ruimte.

In vele woningen plaatsen we deze vorm van koeling en verwarming op de bovenverdiepingen, terwijl de benedenverdieping comfortabel en energiezuinig wordt verwarmd met vloerverwarming. De vloerverwarming wordt gevoed door een zogeheten lucht – water warmtepomp. Op die manier heb je meteen ook sanitair warm water.

Je eigen groene elektriciteit opwekken?

Een airco met een lucht – lucht warmtepomp functioneert op elektriciteit. Dankzij fotovoltaïsche zonnepanelen kan je grotendeels zelf je behoefte aan elektriciteit invullen.

Om onze totaalservice te vervolledigen, bieden we ook voor zonnepanelen een totaalservice. Wij nemen het volledige studiewerk op ons inzake installatiemogelijkheden en te verwachten rendementen. Ook de installatie en ingebruikname voeren we uit met eigen vakmensen.

De terugverdientijd van onze installaties situeert zich tussen de zeven à tien jaar.

Op zoek naar wijnkoeling?

Onze aircosystemen zijn niet alleen geschikt voor het afkoelen van leefruimtes, ook voor wijnkoeling in bijvoorbeeld kelders hebben we de perfecte oplossing. Wij zorgen ervoor dat jouw wijnvoorraad zich op elk moment in de ideale temperatuursomstandigheden bevindt.