fbpx

Warmtepomp lucht-lucht high wall

Wensen van de klant?

Na twee jaar wonen in zijn nieuwbouw in het Limburgse Landen zochten Johan en Hanne naar een oplossing om de overmatige warmte in hun woning te milderen met een aircosysteem.

De woning is bijzonder goed geïsoleerd en heeft naar de zuidkant een volledige gevel in glas. Daardoor lopen de temperaturen in de woning snel op.

Een aircosysteem met binnenunits op de beneden- en bovenverdieping moest ook op zonnige dagen een aangename temperatuur in de woning garanderen.

 

Technische eisen?

Johan zocht naar een installatie die probleemloos in een bestaande nieuwbouwwoning kon geïntegreerd worden. Hij vond het zeer belangrijk dat de units zo discreet mogelijk geplaatst werden én dat het kabelwerk maximaal werd weggewerkt. Ook het design van de zichtbare binnenunits was van groot belang.

Ons technisch voorstel?

Maes adviseerde het koppel een lucht – lucht warmtepomp waarbij een buitenunit op het dak van de garage zou worden gekoppeld met vijf high wall binnenunits. Eén krachtige binnenunit koelt de volledige open benedenverdieping, daarnaast hangen er vier binnenunits in de vier slaapkamers op de bovenverdieping.

Locatie? Landen

Installatie? Lucht/lucht warmtepomp merk: Samsung

Type:  High wall AR 7000 reeks

Ventilatie merk: Orcon

Type: ventilatie type D + warmterecuperatie

“Wij zijn uitermate tevreden over onze airco, én gebruiken deze zelfs meer dan onze verwarmingsinstallatie. Vooraleer in zee te gaan met Maes, hebben we ook een offerte gevraagd bij een andere firma. Voor exact dezelfde installatie lag de prijs van deze andere firma beduidend hoger. De installatie is perfect verlopen. De werken werden stipt volgens de afgesproken timing uitgevoerd. De offerteprijs was ook de finale eindprijs, zonder onverwachte extra’s. De gaten werden met een diamantboor bijzonder proper geboord.”

Johan en Hanne