fbpx

Een warmtepomp heeft een positieve invloed op je EPB. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als renovatie. Maes uit Herentals specialiseert zich hoofdzakelijk in de installatie van lucht–waterwarmtepompen in combinatie met een vloerverwarming. Op die manier haal je uit je warmtepomp het maximale rendement voor je EPB. Ook andere toepassingen van een warmtepomp zijn perfect mogelijk, zoals het verwarmen van je sanitair warm water. Een warmtepomp kan je ook inzetten als energiezuinige airco. Meer weten over de mogelijkheden van een warmtepomp om je EPB te verlagen? Maak een afspraak met onze technische adviseur Toon Thys.

Waarom een warmtepomp kiezen voor energiezuinige verwarming?

Een lucht- waterwarmtepomp haalt warmte van een lagere temperatuur uit de buitenlucht én geeft deze op een hogere temperatuur af voor het opwarmen van een watercircuit tot ongeveer 35°C. Dit opgewarmde water vormt vervolgens de stabiele voedingsbron voor je lagetemperatuurverwarming zoals een vloerverwarming.

Een warmtepomp verbruikt in relatie tot de energieopbrengst ongeveer een kwart van de elektriciteit. Je investeert dus vier keer minder energie in de warmtepomp dan dat je er warmte uithaalt. In vergelijking met de verwarmingsinstallaties op fossiele brandstoffen bereik je met een warmtepomp een bijzonder sterk rendement, en dus ook een lage score voor je EPB. Dit alles vertaalt zich in een lagere energiefactuur. Ook geventileerde convectoren en radiatoren kan je voeden met een warmtepomp.

Een warmtepomp als veelzijdige energiebron

Sommige warmtepompen hebben ook een koelfunctie, waardoor je in de zomer je de warmtepomp kan gebruiken voor vloerkoeling.

Naast het voeden van je vloerverwarming kan je een lucht- waterwarmtepomp ook inzetten voor het opwarmen van sanitair warm water en aansluiten op radiatoren en convectoren.

Kies voor Maes en behaal een lagere EPB met je warmtepomp

Maes uit Herentals behoort tot de absolute specialisten voor de installatie van een warmtepomp met het oog op een lagere EPB. Onze technisch adviseur luistert naar je verwachtingen en werkt volledig op maat een compleet energiezuinig verwarmingssysteem uit.

Afhankelijk van de specifieke behoeftes en budgettaire mogelijkheden selecteren we volledig merkonafhankelijk de meest aangewezen warmtepomp voor jouw situatie. Daarbij werken we uitsluitend met A-merken zoals Daikin, Samsung, Mitsubishi, Toshiba en General. Je mag voor de installatie rekenen voor een vakkundige totaalservice, inclusief naservice. Ontdek hier onze werkwijze voor een vakkundige installatie.

Meer weten over de mogelijkheden om met een warmtepomp je EPB te verlagen? Maak hier je afspraak met onze technische adviseur Toon Thys.