fbpx

In plaats van een traditionele verwarmingsinstallatie op fossiele brandstoffen kiezen steeds meer mensen voor lucht- waterwarmtepompen. Zeker in combinatie met vloerverwarming leveren lucht- waterwarmtepompen uitstekende energieprestaties. Je hebt slechts een minimum aan elektriciteit nodig om het watercircuit tot de beoogde temperatuur van 35°C te brengen. Lucht- waterwarmtepompen kan je naast het voeden van je verwarmingssysteem, ook inzetten voor het koelen van je woning én het opwarmen van sanitair warm water. Wil je de mogelijkheden van lucht- waterwarmtepompen ontdekken voor jouw woning? Maak hier je afspraak met onze technische adviseur Toon Thys.

Waarom lucht- waterwarmtepompen voor energiezuinige verwarming?

Lucht- waterwarmtepompen halen de warmte uit de buitenlucht én geven deze op een hogere temperatuur af naar het binnensysteem. Deze ‘opgepompte’ warmte wordt gebruikt om het watercircuit van je vloerverwarming op een constante temperatuur van 35°C te brengen. Op die manier bekom je een energiezuinige en stabiele verwarming van je woning.

Wanneer we kijken naar de verhouding tussen de verbruikte elektriciteit en de opgeleverde warmte, dan werkt een warmtepomp met een factor 4. Je krijgt dus vier keer meer energie als output dan dat je investeert in het systeem. Hierdoor beperk je drastisch je energiefactuur en bereik je bij tot een lage EPB-score van je woning.

In vele woningen adviseren we op de benedenverdieping een lucht- waterwarmtepomp in combinatie met vloerverwarming. Op de bovenverdieping kan je snel en flexibel verwarmen met Lucht- luchtwarmtepompenen.

Naast verwarming ook koelen

Lucht- waterwarmtepompen zijn uiterst flexibele toestellen. In de zomer kan je de installatie ook gebruiken om je woning te koelen via de vloerverwarming.

Kies voor Maes als installateur

Maes uit Herentals specialiseert zich diepgaand in de installatie van lucht- waterwarmtepompen in combinatie met vloerverwarming. Wij selecteren volledig merkonafhankelijk de aangewezen installatie voor jouw situatie. We werken alleen met gekende A-merken zoals Daikin, Samsung, Mitsubishi, Toshiba en General. Wij beschikken over een interventiedienst die 24/24 paraat staat voor dringende interventies. Bekijk hier onze aanpak voor een vakkundige installatie.

De mogelijkheden van een lucht- waterwarmtepomp bekijken voor jouw situatie? Maak hier je afspraak met onze technische adviseur Toon Thys.